CUM SĂ ALEGEȚI PURTĂTORUL DE COPII POTRIVIT?
CUM SĂ ALEGEȚI PURTĂTORUL DE COPII POTRIVIT?

Un port-bebe nu este doar o modalitate confortabilă de a vă deplasa cu cel mic, ci și o parte importantă a apropierii și legăturii dintre părinte și copil. Cu toate acestea, decizia de a cumpăra un port-bebe este o adevărată provocare, având în vedere numărul de opțiuni disponibile. De la tip, la ergonomie, la confort - fiecare detaliu contează. Care sunt cele mai importante criterii pentru a alege port-bebe perfect pentru a satisface atât nevoile tale, cât și ale micuțului tău?

Sling ca purtător de copii

Purtătorii de tip praștie sunt foarte populari printre părinți datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă.

Mai presus de toate, hamacele permit un contact strâns cu copilul, ceea ce favorizează o legătură emoțională puternică. Apropierea de părinte îi dă copilului un sentiment de siguranță și confort. În plus, acestea sunt ideale pentru nou-născuți, deoarece oferă o poziție naturală, cu sprijin pentru capul, gâtul și spatele copilului. Ele permit plasarea bebelușului în poziția "broscuță", care este recomandată de pediatri.

Eșarfele sunt foarte versatile și pot fi folosite într-o varietate de moduri - pot fi legate în față, pe șold sau chiar pe spate. Acest lucru face posibilă adaptarea purtării la vârsta copilului și la nevoile părintelui. Datorită distribuției uniforme a greutății pe umerii și spatele părintelui, hamacele sunt confortabile chiar și atunci când sunt purtate pentru perioade lungi de timp. Materialul se adaptează la corp, ceea ce reduce la minimum disconfortul.

Elingurile sunt ușoare și ocupă puțin spațiu, ceea ce le face ușor de depozitat și de transportat. Ele pot fi depozitate cu ușurință într-o geantă sau într-un rucsac.

Purtarea bebelușului într-un portjartier poate favoriza lactația, deoarece contactul apropiat cu bebelușul stimulează producția de lapte. În plus, alăptarea într-un sling este confortabilă și discretă.

Purtătoare ergonomice pentru copii

Mai presus de toate, port-bebeurile ergonomice oferă un sprijin adecvat pentru spatele, capul și șoldurile copilului. Acestea permit o poziție naturală de "broască", în care genunchii sunt mai sus decât fesele, ceea ce este benefic pentru dezvoltarea corectă a articulațiilor șoldurilor. Fiecare ergonomic port-bebe este echipat cu curele, catarame și elemente de fixare care facilitează punerea și scoaterea rapidă și sigură a acestuia. Reglarea este simplă, ceea ce permite ca port-bebe să se potrivească cu ușurință la diferite persoane.

Multe dintre cărucioarele ergonomice sunt certificate de siguranță, ceea ce garantează că îndeplinesc standarde stricte de calitate și siguranță. Elementele de fixare robuste asigură siguranța copilului în timp ce este purtat. De obicei, acestea sunt fabricate din materiale solide, de înaltă calitate, ceea ce le face rezistente la uzură și pot fi folosite pentru o perioadă mai lungă de timp.

La fel ca și hamacele, suporturile ergonomice pot sprijini alăptarea. Contactul strâns cu bebelușul favorizează producția de lapte, iar suportul facilitează hrănirea discretă în diferite locuri.

Ce funcții suplimentare poate avea un port-bebe?

Cărucioarele pot fi echipate cu o varietate de caracteristici suplimentare care sporesc confortul atât pentru copil, cât și pentru părinte. Iată câteva exemple:

  • Gluga de protecție este utilă pentru a vă proteja de soare, vânt sau ploaie. Gluga reglabilă asigură o protecție adecvată pentru copil, ceea ce este deosebit de important atunci când se plimbă în diferite condiții meteorologice.
  • Buzunarele pentru bibelouri sunt practice, permițându-vă să depozitați obiecte mici, cum ar fi cheile, telefonul sau scutecele, în timp ce vă plimbați cu bebelușul. Este o soluție convenabilă, care vă permite să aveți mereu la îndemână lucrurile esențiale.
  • Curelele și cataramele reglabile asigură că suportul poate fi ajustat cu ușurință pentru a se potrivi diferitelor siluete ale părinților și poate fi pus și scos rapid. Acest lucru este important pentru confortul purtării și pentru comoditatea părintelui.

Vârsta și greutatea copilului în alegerea unui purtător

Alegerea port-bebeului potrivit pentru copilul dumneavoastră depinde în mare măsură de vârsta și greutatea acestuia. Nou-născuții, care cântăresc de la naștere până la aproximativ 6 kg, au nevoie de port-bebe care să ofere un sprijin adecvat pentru cap și gât și să permită corpului să se întindă în mod natural în poziția "broască". În acest stadiu, sunt ideale hamacele și unele port-bebe ergonomice cu inserții pentru nou-născuți.

Pentru bebelușii care cântăresc între aproximativ 6 kg și 12 kg, cel mai bine se potrivesc hamacele, port-bebe ergonomici și port-bebe moi. Bebelușii cresc rapid și devin mai mobili, astfel încât aceste port-bebe trebuie să ofere sprijin pentru mușchii și articulațiile în curs de dezvoltare ale bebelușului, permițând purtarea cu fața la față și la șold.

Copiii mici, care cântăresc între 12 și 18 kg, au nevoie de cărucioare care să ofere un sprijin solid pentru spatele și șoldurile părinților. În acest stadiu, sunt potrivite purtătoarele ergonomice, purtătoarele moi și purtătoarele de călătorie, care sunt ideale pentru plimbări mai lungi.

Copiii mai mari, care cântăresc între 18 kg și 22 kg, au nevoie de cărucioare robuste și care să le distribuie bine greutatea. Pentru ei, vor fi cele mai bune portbagajele ergonomice cu o capacitate de încărcare mare și portbagajele de excursie care oferă un sprijin suplimentar pentru spatele părintelui și al copilului, ceea ce este crucial în drumețiile mai lungi.

up
Magazinul este în modul de vizualizare
Vezi versiunea completă a site-ului
Sklep internetowy Shoper Premium